FAQ

Eetstoornis

Nee. Je kunt een eetstoornis niet van iemand krijgen zoals je een verkoudheid kunt overnemen. Echter het kan wel degelijk zo zijn dat de vrienden/familie waarmee je je tijd doorbrengt je kunnen beïnvloeden over hoe je jezelf ziet.  Als je vrienden denken dat het allerbelangrijkste in de wereld is om dun te zijn, kun je deze gedachten gaan overnemen en je ook zo voelen. Als ze tevens ongezonde dingen doen om dun te worden, kan je de druk voelen om dit ook te doen.

Category: Eetstoornis

Absoluut! Ik ben het levende voorbeeld hiervan. Ook heb ik bij mijn cliënten gezien, dat genezing van een eetstoornis en eventueel aanverwante problemen mogelijk is. Hier zet ik mij tijdens een behandeling met hart en ziel voor in.

Category: Eetstoornis

Het aller- allerbelangrijkste is dat je, ondanks dat er heel veel emoties door je heen kunnen gaan, kalm blijft. Hou van ze en probeer op een liefdevolle manier erover in gesprek te gaan. Scheid de eetstoornis van de persoon… Dus je vriend(in), broer, zus of kind zijn niet dé eetstoornis. Let op dat je niet een rol van therapeut gaat vervullen en schakel zo snel mogelijk gespecialiseerde hulp in.

Category: Eetstoornis

Genezing is een proces van jaren en gaat met vallen en opstaan, ook dit verschilt per persoon. Vanaf het moment dat ik had besloten verder te gaan zonder mijn eetstoornis, heeft het 3 jaar geduurd voordat ik mezelf in de spiegel kon aankijken en kon zeggen dat ik 100% genezen was van mijn eetstoornis. Er wordt wel een beweerd dat je minstens evenveel jaren nodig hebt om van een eetstoornis af te komen als dat je een eetstoornis hebt opgebouwd. Hier geloof ik niet in, echter uit onderzoek blijkt dat het gemiddeld 5 tot 7 jaar kan duren.

Category: Eetstoornis

Ten eerste. Je bent géén eetstoornis! Jij bent jij en je hebt helaas een eetstoornis. Net zoals dat je niet een gebroken been bent, maar er een hebt, geldt dat net zo goed voor eetstoornissen of andere psychische stoornissen.

Voor meer informatie sta ik voor je klaar! Maak gebruik van het formulier om je vragen te stellen!

Category: Eetstoornis

Werkwijze

Nee. Ieder persoon is uniek en heeft recht op een unieke begeleding. Samen met jou kijk ik wat het beste bij je past. Het fundament van mijn begeleidingstrajecten berusten wel altijd op hetzelfde principe; hier vind je meer informatie over onder het kopje werkwijze.

Category: Werkwijze

Nee. Ik zal altijd in overleg met jou bepalen wat ik/ wij wel en niet communiceren met je ouders. Ik houd mij aan mijn zwijgplicht als therapeut. Natuurlijk zal ik je te allen tijde aanmoedigen om zelf te communiceren met je ouders/verzorgers.
Er is een uitzondering wanneer ik deze geheimhoudingsplicht mag doorbreken; als ik alles heb gedaan om toestemming van jou te krijgen, maar je zou weigeren en ik kan ernstige schade voorkomen of er is acuut gevaar voor lichamelijk letsel of voor jouw leven, dan zal ik ten allen tijde ingrijpen buiten jouw toestemming om.

Category: Werkwijze

Absoluut niet. Voor het recht op begeleiding stel ik geen eisen aan gewicht. Dit betekent echter niet dat we hier geen afspraken over maken tijdens jouw persoonlijke traject.

Category: Werkwijze

Zeker! Eetstoornissen komen heel vaak niet “alleen”. Het kan zijn dat er sprake is van persoonlijkheidsproblematiek, angst- en/of dwangproblemen, autisme, trauma of andere problematiek. Je bent bij Praktijk Inspiration meer dan welkom. Als geen ander weet ik dat je deze problematiek niet uit elkaar kunt trekken, iets wat jammer genoeg in de reguliere zorg vaak gebeurd. Ik geloof dat je juist al in een vroeg stadium kunt beginnen met het betrekken van de aanverwante problematiek. Vooralsnog heeft dat tot zeer goede resultaten geleid.

Category: Werkwijze

Hier kan ik helaas geen eenduidig antwoord op geven omdat ieder mens uniek is en niemand hetzelfde traject doorloopt. Gezien een eetstoornis een verschrikkelijk hardnekkige ziekte is moet je er wel rekening mee houden dat een gemiddeld traject minstens één  a twee jaar duurt. In de eerste 3 a 4 maanden heb je vaak 2 sessies per week en dit wordt langzaam afgebouwd. Nogmaals, dit verschilt per persoon en situatie. Ook is het afhankelijk van de aanverwante problemen.

Category: Werkwijze

Load More