FAQ

Eetstoornis

Nee. Je kunt een eetstoornis niet van iemand krijgen zoals je een verkoudheid kunt overnemen. Echter het kan wel degelijk zo zijn dat de vrienden/familie waarmee je je tijd doorbrengt je kunnen beïnvloeden over hoe je jezelf ziet.  Als je vrienden denken dat het allerbelangrijkste in de wereld is om dun te zijn, kun je deze gedachten gaan overnemen en je ook zo voelen. Als ze tevens ongezonde dingen doen om dun te worden, kan je de druk voelen om dit ook te doen.

Category: Eetstoornis

Absoluut! Ik ben het levende voorbeeld hiervan. Ook heb ik bij mijn cliënten gezien, dat genezing van een eetstoornis en eventueel aanverwante problemen mogelijk is. Hier zet ik mij tijdens een behandeling met hart en ziel voor in.

Category: Eetstoornis

Het aller- allerbelangrijkste is dat je, ondanks dat er heel veel emoties door je heen kunnen gaan, kalm blijft. Hou van ze en probeer op een liefdevolle manier erover in gesprek te gaan. Scheid de eetstoornis van de persoon… Dus je vriend(in), broer, zus of kind zijn niet dé eetstoornis. Let op dat je niet een rol van therapeut gaat vervullen en schakel zo snel mogelijk gespecialiseerde hulp in.

Category: Eetstoornis

Genezing is een proces van jaren en gaat met vallen en opstaan, ook dit verschilt per persoon. Vanaf het moment dat ik had besloten verder te gaan zonder mijn eetstoornis, heeft het 3 jaar geduurd voordat ik mezelf in de spiegel kon aankijken en kon zeggen dat ik 100% genezen was van mijn eetstoornis. Er wordt wel een beweerd dat je minstens evenveel jaren nodig hebt om van een eetstoornis af te komen als dat je een eetstoornis hebt opgebouwd. Hier geloof ik niet in, echter uit onderzoek blijkt dat het gemiddeld 5 tot 7 jaar kan duren.

Category: Eetstoornis

Ten eerste. Je bent géén eetstoornis! Jij bent jij en je hebt helaas een eetstoornis. Net zoals dat je niet een gebroken been bent, maar er een hebt, geldt dat net zo goed voor eetstoornissen of andere psychische stoornissen.

Voor meer informatie sta ik voor je klaar! Maak gebruik van het formulier om je vragen te stellen!

Category: Eetstoornis

Load More