FAQ

Werkwijze

Nee. Ieder persoon is uniek en heeft recht op een unieke begeleding. Samen met jou kijk ik wat het beste bij je past. Het fundament van mijn begeleidingstrajecten berusten wel altijd op hetzelfde principe; hier vind je meer informatie over onder het kopje werkwijze.

Category: Werkwijze

Nee. Ik zal altijd in overleg met jou bepalen wat ik/ wij wel en niet communiceren met je ouders. Ik houd mij aan mijn zwijgplicht als therapeut. Natuurlijk zal ik je te allen tijde aanmoedigen om zelf te communiceren met je ouders/verzorgers.
Er is een uitzondering wanneer ik deze geheimhoudingsplicht mag doorbreken; als ik alles heb gedaan om toestemming van jou te krijgen, maar je zou weigeren en ik kan ernstige schade voorkomen of er is acuut gevaar voor lichamelijk letsel of voor jouw leven, dan zal ik ten allen tijde ingrijpen buiten jouw toestemming om.

Category: Werkwijze

Absoluut niet. Voor het recht op begeleiding stel ik geen eisen aan gewicht. Dit betekent echter niet dat we hier geen afspraken over maken tijdens jouw persoonlijke traject.

Category: Werkwijze

Zeker! Eetstoornissen komen heel vaak niet “alleen”. Het kan zijn dat er sprake is van persoonlijkheidsproblematiek, angst- en/of dwangproblemen, autisme, trauma of andere problematiek. Je bent bij Praktijk Inspiration meer dan welkom. Als geen ander weet ik dat je deze problematiek niet uit elkaar kunt trekken, iets wat jammer genoeg in de reguliere zorg vaak gebeurd. Ik geloof dat je juist al in een vroeg stadium kunt beginnen met het betrekken van de aanverwante problematiek. Vooralsnog heeft dat tot zeer goede resultaten geleid.

Category: Werkwijze

Hier kan ik helaas geen eenduidig antwoord op geven omdat ieder mens uniek is en niemand hetzelfde traject doorloopt. Gezien een eetstoornis een verschrikkelijk hardnekkige ziekte is moet je er wel rekening mee houden dat een gemiddeld traject minstens één  a twee jaar duurt. In de eerste 3 a 4 maanden heb je vaak 2 sessies per week en dit wordt langzaam afgebouwd. Nogmaals, dit verschilt per persoon en situatie. Ook is het afhankelijk van de aanverwante problemen.

Category: Werkwijze

Load More