Boek: Het meisje dat wilde leven…

Het meisje dat wilde leven; het zal je gebeuren: je krijgt anorexia, depressies en een posttraumatisch stressstoornis en de hulpverlening geeft je op. Het overkwam Asli als kind en tiener. Ze leverde een jarenlange strijd die ze uiteindelijk won.

Het boek Het meisje dat wilde leven

Dat inspireerde haar tot het schrijven van ‘Het meisje dat wilde leven’. Dit sprookje met een dubbele laag is voor kinderen vanaf 10 jaar, en hun familie en verzorgers, die een oppepper nodig hebben om trauma’s te overwinnen.

Hope, dream and believe – dat is de lijfspreuk van Asli (tijdens dit schrijven 25 jaar oud). En die spreuk werkt. “Hoe diep het dal ook is waarin je zit, met hoop, geloof en dromen kun je toch steeds een stap vooruit komen.” Zelf zette ze vele stapjes om tien jaar later te doen wat haar omgeving voor onmogelijk hield: genezen van eetstoornis anorexia. In het ziekenhuis en de PAAZ in Haarlem waar ze lange tijd verbleef, schreef ze haar ervaringen van zich af. Zo ontstond het boek ‘Het meisje dat wilde leven’.

Boek, 'Het meisje dat wilde leven'Hoopvol zaadje planten

Het boek gaat over een meisje dat in een bos de wereld gaat ontdekken. Dieren en bomen helpen haar daarbij. Van vlinder en grote, sterke leeuw tot treurwilg. Ze praten met haar en geven haar levenslessen mee.
“Ik hoop met dit verhaal een zaadje te planten bij anderen, zodat ze zelf uitgroeien tot een grote boom.” In eerste instantie richt Asli zich daarbij op meiden en jongens vanaf 10 jaar, maar ook bij volwassenen verwacht ze veel herkenning en een stimulans op te roepen.

Van diep dal naar sprekend sprookje

“Tot in het diepste van mijn ziel weet ik hoe erg het is niet tevreden te kunnen zijn met je lichaam. Ik raakte in depressies en kreeg een posttraumatisch stressstoornis die mijn leven tot een hel maakten. Toch ben ik telkens weer  opgestaan en het gevecht aangegaan.”

En met succes, daarom wil ze het wel van de daken schreeuwen: “Er is hoop voor iedereen aan de rand van de afgrond. Ook al kan intense duisternis je leven beheersen, zowel het monster als de onzekerheid kun je overwinnen. Het klinkt als een sprookje, maar dat  sprookje is voor mij nu realiteit”, zegt Asli, die mensen ook uitnodigt eigen ervaringen te delen via haar website ….

Over de schrijfster 

Asli leerde zichzelf opnieuw kennen en ontwikkelen. Inmiddels is ze uitgegroeid tot een sterke, jonge vrouw en geniet ze volop van alle kleine en mooie dingen in het leven. Samen met haar vriend en een paar huisdieren woont ze in haar thuisstad. Vanwege haar ervaringen wordt ze regelmatig gevraagd voor congressen en artikelen in tijdschriften.

Over het boek 

Illustratrice Emily Wortelboer voorzag het boek van tekeningen. Daarin is ook te zien hoe  de hoofdrolspeelster van grauw naar kleurrijk mens opbloeit.

Het boek ‘Het meisje dat wilde leven’ is te bestellen via boekscout.

One thought on “Boek: Het meisje dat wilde leven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.