Koningin Anorexia

GROOTS NIEUWS!!! Als eerste krijgen jullie een sneak preview uit mijn nieuwe boek.

Let op; het is puur, eerlijk en voor omstanders misschien shockerend. Ik ben heel heel benieuwd wat de eerste reacties zijn! Voel je vrij om te reageren.

Koningin Anorexia

Dieptepunt

dieptepunt, domper, tegenvaller, teleurstelling
uitschieter (zn) : dieptepunt, extreme, piek, uiterste
dal (zn) : dieptepunt

Ver hiervandaan, is een bijzondere plek. Eentje waar niet iedereen voorbestemd is heen te mogen, zo bijzonder. Een ieder die hier nooit geweest is, zal in zijn wildste dromen zich niet kunnen voorstellen hoe het daar is. Deze plek is Anorexialand en wordt geregeerd door een koningin.
De bewoners zouden haar omschrijven als een boegbeeld, een heldin. Een prachtig mooie vrouw, eentje die sterk is, discipline heeft, kracht en moed. Eentje die perfectionistisch is en altijd aardig gevonden wordt door een ieder die hier leeft. Het is een plek waar je controle vindt, niet volwassenen hoeft te worden, geen verantwoordelijkheden hoeft aan te gaan en altijd veilig bent. Klinkt dat niet fantastisch??

Koningin Anorexia, de allerbeste in het “hebben” van anorexia, is altijd opzoek naar een dieptepunt. Een dieptepunt die zal rechtvaardigden dat je eindelijk mag genezen, omdat je diep genoeg bent geweest, omdat je niet dieper kon. Koningin Anorexia zal er alles aan doen om jouw ervan te overtuigen en vervolgens te laten handelen dit punt te bereiken. Dit punt is het ultiem haalbare en het grootst verborgen geheim. Eentje waar niemand in Anorexialand over rept. Tegelijk tolereert Koningin Anorexia niemand naast haar op dit dieptepunt. Het is van haar en haar alleen. Kom je te dichtbij dan zal zij zorgen dat je verdwijnt, voor altijd, tussen 4 planken onder de grond.

In Anorexialand heeft iedereen een CV, zonder CV kom je het land niet eens binnen, eentje waar je op vermeld hoeveel behandelingen, opnames, dwangmaatregelen en therapieën je hebt gehad. Hoe vaak je sondevoeding hebt gehad en hoe vaak je hebt gebalanceerd op het randje van de dood. Je zult begrijpen, dat hoe groter en langer je CV is, hoe dichter je bij het worden van Koningin Anorexia komt, het ultiem haalbare. Je zult dan geprezen worden door mede- anorecten in Anorexialand, echter je zal ook beneden worden door deze zelfde personen.

Als je CV oneindig lang is, mag je “bijna” zeggen dat je een dieptepunt hebt bereikt. Dan zou volgens Koning Anorexia je herstel kunnen en mogen beginnen. Anders ben je een aansteller, een aandachttrekker. Het is nooit erg genoeg, want in Anorexialand is er altijd iemand die een langere CV heeft dan jij. Het dieptepunt ligt dan dus lager. Je kan altijd dieper, altijd lager.
De grond in Anorexialand is bezaaid met de dood. Dat is niet negatief, want Koningin Anorexia laat jou zien hoeveel rust je daar kunt vinden. Hoe langer je daar ronddoolt, hoe meer je zal zien dat de dood veilig en zo fijn is. Je hebt je dieptepunt gehaald of eigenlijk net niet, je kon niet meer vechten. Koningin Anorexia heeft gewonnen. Wil je rusten, dan doe je dat in de dood. De beste CV bereik je niet door te rusten, in Anorexialand bestaat er geen rust. Het gaat door, 24 uur lang. Rusten? Dat ben je niet waard. Je moet harder werken om te bereiken wat Koningin Anorexia wil.

Nu komt het vervelende gedeelte van dit geweldige verhaal, namelijk dat hoe dieper jij komt, in die hel van een Anorexiawereld, hoe meer Koningin Anorexia macht over jouw krijgt. Eigenlijk is de vraag, of er nog een JIJ is. Je wordt namelijk, Anorexia. Nee geen Koningin Anorexia, nog niet. Dat dieptepunt zal jij nooit halen, hoe hard je ook je best doet, iets wat Koningin Anorexia je verteld net voordat je doodgaat. Hoeveel je jezelf ook zal voornemen dat het volgende dieptepunt jouw moment zal worden om beter te worden, hoe meer Koningin Anorexia van zich zal laten horen. Aansteller, nep-anorect, het valt allemaal wel mee. Je zult gehoorzamen en je dieptepunt wederom verplaatsen, weer iets dieper.

Anorexialand en Koningin Anorexia hebben echter ook tegenstanders. Een klein groepje mensen die hebben gewoond in dit land en zich niet meer wilde voegen naar de eisen van Koningin Anorexia. Zij vinden haar een monster, die manipuleert, liegt en bedriegt, over lijken gaat tot ze zal krijgen wat ze nodig heeft. Eentje die niet kan leven zonder jouw. Eentje die afhankelijk is van de keuzes die JIJ maakt. Eentje die jouw leven nodig heeft om die van haar te kunnen voeden.

Wordt vervolgd…

koningin Anorexia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.