Odin Hoek – 16 nov 2017

The only time you should ever look back, is to see how far you have come..

Hoe cliché het ook klinkt.. ieder jaar vind ik het fijn, als de laatste dagen van het jaar naderen, terug te kijken op afgelopen jaar. Een moment van bezinning en dankbaarheid.

“Nog maar” zes jaar geleden werd ik “uitbehandeld” verklaard en was de kans dat ik zou overleven klein.. heel klein.. de wanhoop, verdriet en de anorexia waren groot… nee, gigantisch, niet in staat zich ooit voor te stellen dat ik zou leven. Dat ik een huis, een vriend en een kind! zou mogen hebben.

Het onmogelijke bleek toch mogelijk. Na een gevecht waar geen eind aan leek te komen.. en toch kwam.. omdat ik dat wilde. Zo graag.

2017 was voor mij/ons een prachtig jaar. Eentje waarin het grootse wonder ons is overkomen… eentje waar ik al sinds dat ik een klein meisje was van droomde.. “ooit wil ik mama worden”.

Het was een jaar waarin onzekerheid (kan ik zwanger worden na alle ellende die ik mijn lichaam heb aangedaan, kan ik een kind voldragen, zal ik een goede mama zijn), verlies en tranen van geluk elkaar opvolgden. Een jaar waarin ik mezelf steeds weer een beetje beter heb leren kennen. Ben gegroeid op zoveel vlakken..

Het wonderbaarlijke jaar waarin ik op 16 november mama geworden ben van ons wondertje Odin… Het ultieme geluk van een eetstoornisvrij leven. De kers op de taart.

Ook was het een jaar waarin ik prachtig mooie mensen heb leren kennen, waar ik zo dankbaar voor ben. Mensen die mijn pad iedere keer weer een beetje meer verlichten en bestaande vriendschappen die dieper worden.

Ook ben ik rete trots op mijn prachtige cliënten.. wat hebben jullie mooie stappen gezet. Ook in mijn verlof!

Lieve jij, hoe donker je pad soms ook kan lijken..hoe wanhopig je kunt zijn… ook voor jou is dit ultieme geluk weggelegd.. en wat gun ik jou dat! Jij bent niet veel anders dan ik.. wat ik kan, kan jij ook!

Voor mij zullen er komend jaar veel “eerste keren” komen samen met ons gezinnetje.. en wat kijk ik daar naar uit… met alle prachtig mooie mensen om mij heen, een lach en een traan, vallen en opstaan. Het hoort er allemaal bij.

De praktijk zal in januari weer haar “deuren” openen en ik kan niet wachten mijn geluk te delen.

Ik wens jullie een prachtig 2018… trust the Magic of new beginnings.

Waar ben jij dankbaar voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.