Zij vocht voor en met mij en liet mij geloven dat ik kon genezen….

Genezen van een eetstoornis met behulp van AsliMijn leven was een zwart gat, waar ik steeds verder in werd gezogen. Ik was zo zwak dat de kleinste inspanning al te veel was en ik het liefst alleen nog maar op bed wou liggen. Ik was 24/7 bezig met mijn eetstoornis en terwijl de eetstoornis groeide en groeide, kwijnde ik meer en meer weg.

Nadat mijn moeder het boek “Het meisje dat wilde leven”  had besteld, zocht ze contact met de schrijfster, Asli. Asli bleek niet ver van ons af te wonen en stelde voor om mij te ontmoeten. Vanaf onze eerste afspraak kreeg ik hoop. De kracht die ze uitstraalt en de persoonlijkheid die ze bezit, die zowel vriendelijk als rechtvaardig is, zorgden ervoor dat ik beetje bij beetje begon te geloven in een toekomst zonder eetstoornis.

In het begin was het moeilijk en zoals Asli mij ook had uitgelegd zou het alleen nog maar moeilijker worden, maar ik begon weer te eten en met oefeningen van Asli begon ik mezelf ook steeds meer te begrijpen. Want Asli legde niet alleen de nadruk op het eten, maar hielp ook met negatieve en irrationele gedachten die in mijn hoofd zaten en verdreef met oefeningen langzaam het verkeerde zelfbeeld dat ik van mezelf had.

Het was niet makkelijk om de eetstoornis te overwinnen en er waren genoeg tegenslagen waarbij veel mensen de moed zouden hebben opgegeven. Maar Asli niet. Zij vocht voor en met mij en liet mij geloven dat ik kon genezen. Zij stond (en staat) altijd voor me klaar en bied een luisterend oor en/of helpt waar nodig.

Dankzij Asli kan ik weer genieten van het leven en weet ik dat als je maar hard genoeg vecht voor iets dat je graag wilt bereiken, je het ook zal bereiken.

Ze verteld me vaak hoe trots ze op me is en als ik eerlijk ben, ben ik dat zelf ook.

Want ik kan zeggen dat ik, net als Asli, mijn eetstoornis heb overwonnen.

Lieve Asli, bedankt voor alles!

xx

Rianne Noot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.