Werkwijze begeleiding eetstoornissen

Asli's werkwijze en behandeling van eetstoornissenIk heb een eigen werkwijze ontwikkeld in het begeleiden van mensen met eetstoornissen.
Ik vind het enorm belangrijk om jou te leren kennen. Ik luister graag naar jouw verhaal en in overleg die van je ouders/omstanders of mensen die belangrijk voor je zijn. Ook vertel ik jou graag mijn verhaal en de wijze waarop ik werk. Kort samengevat zijn mijn kernwaarden; gelijkwaardig-, open- en eerlijkheid en onvoorwaardelijke steun voor jou én je ouders. Jij mag zelf beslissen of mijn manier van werken en mijn visie je aanspreekt en of er een klik is. Dit laatste is een voorwaarde voor behandeling. Uit ervaring weet ik dat de resultaten van een behandeling compleet af kunnen hangen van een “klik” met je hulpverlener.
In sommige uitzonderlijke of levensbedreigende gevallen, start ik een behandeling met toestemming van ouders of een arts/behandelaar. Ook kan het zijn dat ik in een bestaand team ter versterking kan worden ingezet.
Voor behandeling hanteer ik geen minimum BMI en ook werk ik niet met een standaard streefgewicht. Ieder persoon is uniek en samen kijken we welk gewicht het beste bij jou past en wat daarvoor nodig is. Gezien je gezondheid het aller- allerbelangrijkste op de wereld is, werk ik te allen tijde samen met een (huis)arts of eventueel psychiater.

Iedereen is welkom bij Praktijk Inspiration.

Iedereen is welkom bij praktijk InspirationIk ga en kijk verder waar de reguliere hulpverlening ophoudt. Mijn sessies vinden niet alleen in de praktijkkamer plaats. Het kan zijn dat we een boswandeling maken of ik op je school kom.
Ik stel een behandelplan op in samenwerking met jou en geef een advies over de frequentie van de afspraken. Natuurlijk ben je vrij om hiervan af te wijken en te komen wanneer of hoe vaak je er zelf behoefte aan hebt.

Lengte sessies

Sessies duren gemiddeld 1,5 uur. Het kan soms voorkomen dat een sessie langer duurt.

Ondersteuning buiten de sessies om

Praktijk Inspiration

Een eetstoornis of andere psychische stoornis heb je niet alleen tijdens de therapiemomenten. Daarom ben ik 7 dagen in de week 24 uur beschikbaar om per mail, sms/app en telefoon cliënten te ondersteunen. In het weekend en ‘s nachts alleen in geval van crisis.

Voor de ouders

Wat kan je je als ouder verschrikkelijk machteloos voelen. Ik vind het enorm belangrijk om ouders/opvoeders en andere gezinsleden in een behandeling te betrekken en te begeleiden. Dit is een service die ik bied bij de behandeling van jullie kind. 
Een eetstoornis of andere psychische stoornis heb je niet alleen, maar vaak lijd het hele gezin mee. Ik geef handvaten, adviezen en tips en ben ook een luisterend oor voor jullie.

Zorgverzekeraars en vergoedingen

Ik ben niet BIG-geregistreerd en daardoor vergoeden de zorgverzekeraars mijn behandelingen niet. Wel is het mogelijk een vergoeding te krijgen via de gemeente, in de vorm van een PGB, deze vergoeding varieert tussen de 80% en 100%.